Скупштина Јапана добила претњу бомбом: "Десиће се масовно убиство"

Ако је веровати електронском писму које је добио парламент, напади су планирани за петак, 21. април

Сектор за односе са јавношћу горњег дома скупштине Јапана добио је писмо у којем се наводи да ће у петак, 21. априла, у просторијама горњег и доњег дома парламента доћи до масовног убиства у 13.34 по локалном времену (06.34 по средњоевропском времену), преноси "Санкеи њуз". 

Аутори претњи саопштили су да припадају религиозној групи, иако није било прецизирано о којој je реч. Њихов циљ је, како су рекли, да изврше терористички напад, јер само у њему виде могућност да у земљи дође до промена. 

У писму се даље наводи да "је у салама горњег и доњег дома парламента постављен велики број бомби разорне снаге" као и направе које ће распршити отровну супстанцу сарин, што је, иначе, један од најопаснијих нервних агенаса. 

Полиција је након добијања писма проверила просторије, али за сада није објављена ни једна додатна информација. 

Средином месеца, подсетимо, изведен је напад на премијера Јапана Фумио Кишиду. На њега је бачена супстанца налик на димну бомбу. 

Раније у јулу прошле године бивши јапански премијер Шинзо Абе убијен је док је држао говор у граду Нара. На њега је тада пуцао четрдесетседмогодишњи Јапанац.