Судар америчких војних хеликоптера на Аљасци: Три војника погинула, један повређен

Војска САД саопштила је да су три војника погинула, а још један повређен након што су се два хеликоптера сударила и срушила на Аљасци док су се враћали са тренажног лета

Два хеликоптера америчке војске сударила су се и срушила у четвртак на Аљасци, док су се враћали са тренажног лета, при чему су три војника погинула, а четврти је повређен.

Двојица војника погинула су на лицу места, у близини Хилија на Аљасци, а трећи је преминуо на путу до болнице у Фербанксу, наводи се у саопштењу америчке војске. Речено је да је четврти војник на лечењу у болници због повреда.

Сваки хеликоптер АХ-64 апач је превозио по две особе у тренутку пада, рекао је раније Џон Пенел, портпарол америчке војске на Аљасци.

Војска је саопштила да је узрок несреће под истрагом и да ће више детаља бити објављено када буду доступни.

Ова несрећа је друга несрећа у којој су учествовали војни хеликоптери на Аљасци ове године.

У фебруару, два војника су повређена када се хеликоптер типа "апач" преврнуо након полетања из Талкеетне. Авион је био један од четири који су путовали у заједничку базу Елмендорф-Ричардсон у Енкориџу из Форт Вејнрајта.

У марту, девет војника је погинуло када су се два хеликоптера америчке војске "блек хок" за медицинску евакуацију срушила током рутинске ноћне вежбе око 50 километара североисточно од Форт Кембела у Кентакију.