Оливер Стоун: Путин је велики лидер и народ га воли

Чувени амерички редитељ навео је да му је омиљени председник био Џон Кенеди и да је реч о "љубитељу мира", док је Џозеф Бајден "ратник у најгорем смислу те речи"

Амерички редитељ Оливер Стоун изјавио је да је председник Русије Владимир Путин "велики лидер своје земље" којег народ воли.

"Мислим да Русија ради добар посао када је реч о нуклеарној енергији. Кина је, такође, лидер у тој области, али никада нисам успео да продрем у Кину, што је штета за филм који сам желeо да урадимо. Али Путин је велики лидер своје земље и народ га воли", поручио је Стоун у интервјуу за "Гардијан", преноси ТАСС.

Он је додао да му је омиљени председник био Џон Кенеди, те да је реч о љубитељу мира, док је Џозеф Бајден "ратник у најгорем смислу те речи".

Стоун је раније снимио документарни филм о председнику Русију на основу дугог разговора са њим.

Он је, заједно са украјинским редитељем Игором Лопатеноком, 2016. године продуцирао филм о догађајима из 2014. године, под називом "Украјина у пламену".

Неколико година касније, двојица редитеља су снимила документарац "Откривајући Украјину" у којем је приказан интервју са руским председником.

Оба филма су приказана на руској телевизији, наводи ТАСС.