Граде базу будућих купаца: Швајцарске компаније по школама организују дегустацију буба

Компаније у Швајцарској покушавају да навикну децу да једу инсекте како би изградили базу будућих купаца

Уместо да продају чоколаду, неке компаније у Швајцарској активно покушавају да убеде децу да једу бубе.

"Волстрит џорнал" написао је похвалан чланак о бизнисменима који се баве овом врстом "хране" и који су покушавали да убеде децу да су бубе укусне и здраве.

Тимоти Оливије из "Свис инсектса", удружења швајцарских произвођача хране од буба, рекао је да је обилазио школе широм земље где је организовао дегустације њихових производа.

"Они су млади, отворенији за новине", рекао је он листу. "У неком тренутку, ако не сутра, онда касније, они ће укључити инсекте у своју исхрану".

Швајцарска је 2017. године постала прва земља у Европи која је дозволила продају инсеката као храну за људе, а ЕУ је то прихватила 2021. године, дајући зелено светло на продају цврчака, одређених врста брашнара и миграторних скакаваца за људску исхрану.

Једна од највећих компанија за производњу хране од буба у Швајцарској, "Есенто", до сада је успела да стави своје производе на полице два највећа ланца супермаркета у земљи. Компанија се фокусира на производе од црва, при чему се њихова јаја стављају у кутије пуне житарица и воде, а за неколико недеља се беру и доносе потрошачу.