Трамп се жалио на пресуду, а Керол би се још тужакала

Бивши амерички председник незадовољан одлуком пороте којом је проглашен кривим за сексуално злостављање и клевету, а његова супарница из судског процеса спрема нову тужбу

Бивши председник САД Доналд Трамп потврдио је да је поднео жалбу на одлуку пороте савезног суда на Менхетну, која га је у уторак прогласила кривим за сексуално злостављање и клевету новинарке и колумнисткиње часописа "Ел" Џин Керол, у грађанској парници, и досудио јој одштету од пет милиона долара.

Али, ако је веровати адвокатици Керолове, Трампу се спрема још један судски процес, будући да она, како каже, разматра да Трампа поново тужи за клевету, након што је бивши амерички председник изнео "омаловажавајуће опаске" на њен рачун током гостовања на Си-Ен-Ену.

Она је додала да ће одлуку вероватно донети наредних дана. 

Доналд Трамп је, како је порота пресудила, њу сексуално злостављао деведесетих, а затим ју је жигосао као лажова, наведено је у одлуци судске пороте, пренео је раније Ројтерс, уз оцену да је тако нанет ударац Трамповој кампањи за председничку номинацију Демократске странке.

Током грађанског судског процеса Керолова (79) је посведочила да ју је Трамп (76) силовао у робној кући на Менхетну 1995. или 1996. године, а затим нанео штету њеној репутацију тако што је објавио своју верзију тих сексуалних преступа која је, према њеним речима, "потпуна превара и лаж".

Порота је, међутим, установила да Трамп није силовао Керолову, већ да ју је сексуално злостављао.

Деветочлана порота савезног суда на Менхетну, одлучила је након расправе, која је трајала нешто мање од три сата, да одреди новчану казну у износу од око пет милиона долара за компензацију и нанету штету Кероловој.