Свет

Лукашенко: Белоруска застава, грб и химна инспиришу на нова достигнућа

Жеља за миром, оданост родној земљи и спремност да стварају зарад будућих генерација помогли су Белорусима да у сваком тренутку остану верни себи и својим принципима, поручио је лидер земље
Лукашенко: Белоруска застава, грб и химна инспиришу на нова достигнућа© president.gov.by

Председник Белорусије Александар Лукашенко честитао је својим сународницима Дан државне заставе, државног грба и државне химне, који се у републици обележава друге недеље маја, преносе "РИА Новости".

"Наша истински национална застава, грб и химна су јасни и истинити симболи, садрже животну мудрост, јачају духовну снагу и инспиришу на нове подвиге", поручио је Лукашенко Белорусима.

"У белоруским националним симболима се, према његовим речима, огледа национална самосвест и тежак историјски пут народа, спајају се прошлост, садашњост и будућност белоруске државе", рекао је он.

Жеља за миром, оданост родној земљи и спремност да стварају зарад будућих генерација помогли су Белорусима да у сваком тренутку остану верни себи и својим принципима, нагласио је лидер земље.

"Сигуран сам да ће нам ови квалитети омогућити не само да издржимо данашње изазове, већ и да умножимо достигнућа сувереног периода", нагласио је Лукашенко.

image