Шеф обавештајне службе Украјине признао: Руски опозиционари нам одају информације

Упитани да прокоментаришу изјаву Буданова, Уједињене нације су одговориле да нису прочитали шта је тачно било речено

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов признао је да Кијев одржава везу са опозиционарима у Русији од којих добија тајне информације.

"Сасвим је јасно да је то тако", рекао је он у интервјуу за Јутјуб канал "Исландија", али ипак није открио о којим појединцима је тачно реч.

Буданов је јуче у другом интервјуу потврдио да Украјина стоји иза напада на различите јавне личности Русије, наговестивши да је могуће да се слични напади могу очекивати и у будућности. Нешто раније, коментаришући убиство Дарје Дугине, он је казао: "Убијали смо и убијаћемо Русе у било којој тачки света све док Украјина у потпуности не победи". 

Упитани да прокоментаришу ову изјаву Буданова, Уједињене нације су одговориле да нису прочитали шта је тачно било речено, да не знају за ту изјаву, али да, у начелу, осуђују било какав терористички напад. 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на то је рекла да је оваква реакција УН-а недопустива и да је секретаријат УН-а, очигледно, деградирао, јер је "професионализма ту све мање", пошто се пласира само један поглед на дешавања у свету, а УН не може ни да организује нормално функционисање оних структура које су задужене за мониторинг медија и других званичних информација.