Свет

Истраживање у Великој Британији: Свако десето дете школског узраста жели да мења пол

Скоро трећину деце школског узраста у образовним установама уче да "жена може имати пенис", а сваком петом детету је речено да "мушкарац може затруднети"
Истраживање у Великој Британији: Свако десето дете школског узраста жели да мења полGetty © Photo by Christopher Furlong

Свако десето дете школског узраста у Великој Британији жели да промени пол или је то већ учинило, показало је истраживање центра "Кавитас".

Како се истиче у тексту "Дејли мејла", будући да су изложени "друштвено освешћеном" едукативном материјалу, тинејџери све чешће доводе у питање свој биолошки пол.

Скоро трећину деце школског узраста у образовним установама уче да "жена може имати пенис", а сваком петом детету је речено да "мушкарац може затруднети", открили су резултати истраживања. 

Како пише британски лист, нови подаци су изазвали реакцију огорчених посланика и родитеља који су рекли да се деца користе као "психолошки и социјални експеримент". 

"Овај извештај открива у којој су мери британске школе постале друштвено освешћене медресе. То је национални скандал којим влада треба да се позабави", поручио је директор Уније за слободу говора Тоби Јанг. 

image