Свет

У Немачкој би да подстакну патриотизам: Заставе и химна на сваком кораку

Tај предлог ће се данас наћи и пред немачким посланицима
У Немачкој би да подстакну патриотизам: Заставе и химна на сваком коракуGetty © Miguel Villagran/Getty Images

Представници Бундестага дошли су на идеју да централне градске и државне институције прекрију заставама у црној, црвеној и жутој боји.

За разлику од дана када специјалне и ретке прилике, попут прослава различитих државних празника или спортских манифестација, налажу да се зграде украсе националним симболима, из Хришћанско демократске уније (ЦДУ) и Хришћанско социјалне уније (ЦСУ) решили су да немачка здања буду украшена током целе године.

Како би додатно повећали "целогодишњу видљивост националних симбола – посебно савезне заставе – на јавним местима", тај предлог ће се данас наћи и пред немачким посланицима, пренео је "Шпигел".

Такође имају намеру да обезбеде "да се национална химна чешће пева у јавним просторима и да се користи као саставни део немачких песама".

Циљ овог предлога је да Савезна влада Немачке развије "програм патриотизма" који ће промовисати националне симболе у Немачкој зарад подстицања патриотизма.

Фракција Уније своју иницијативу правда чињеницом да би "у временима нарочите поларизације и фрагментације" друштва, основни закон и патриотизам могли "да открију снажан потенцијал за интеграцију и идентификацију у корист државе и друштва".

image