Бајден после пада: Добро сам, напала ме врећа песка

Бајден је са 80 година најстарији председник у историји САД

Председник САД Џозеф Бајден нашалио се да га је напала "врећу песка" када се саплео и пао приликом доделе диплома на Ваздухопловној академији у Колораду.

Бајден (80) је поздрављао матуранте у Колорадо Спрингсу, када се саплео о црни предмет и пао. Након што су га један официр ваздухопловства, као и двојица припадника Тајне службе подигли на ноге, вратио се да одгледа крај церемоније.

"Напала ме врећа песка", рекао је председник новинарима са осмехом када се вратио у Белу кућу. Две мале црне вреће песка биле су на сцени и подржавале су телепромптер који су користили Бајден и други говорници на матури.

"Он је добро", поручио је директор комуникација Беле куће Бен ЛаБолт након инцидента. "На бини је била врећа са песком док се руковао са дипломцима."

Бајден, најстарији председник у историји САД, склон је падовима и гафовима што његовим политичким противницима даје довољно материјала за критике. 

Бајденов лични лекар рекао је после последњег систематско прегледа председника у фебруару да је Бајден "и даље здрав, енергичан 80-годишњи мушкарац, који је способан да успешно обавља дужности председниковања."

Др Кевин О’Конор је такође објаснио да је председников укочен ход последица артритиса, претходно сломљеног стопала и неуропатије.