Свет

Скот Ритер: Од украјинских војника неће остати ништа, Руси ће их све ликвидирати (ВИДЕО)

Украјинске трупе не пролазе одговарајућу обуку у војним базама НАТО-а, јер немају довољно времена да се у потпуности припреме за контраофанзиву, казао је бивши амерички војни обавештајац
Скот Ритер: Од украјинских војника неће остати ништа, Руси ће их све ликвидирати (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Током најављене контраофанзиве руска војска ће ликвидирати све војнике украјинских оружаних снага које је обучио НАТО, рекао је бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер.

"Украјинци неће моћи ни да пробију руску линију одбране, јер ће бити ликвидирани пре него што стигну. Од њих неће остати ништа", казао је Ритер за Јутјуб канал"Редактед".

Према његовим речима, украјинске трупе не пролазе одговарајућу обуку у војним базама НАТО-а, јер немају довољно времена да се у потпуности припреме пред контраофанзиву. 

Он је такође нагласио да ће ови војници морати да "попуне рупу" у редовима Оружаних снага Украјине након хиљаде губитака Украјинаца током битке за Артјомовск (Бахмут), али да војска и даље неће бити довољна како би напад био успешан.

Ритер је истакао да је овај сукоб изазвао Запад и да сви треба да знају да овај рат Русија није желела, као и да је испровоцирана. 

Наиме, раније је бивши амерички обавештајац рекао да Русија користи ултрапрецизне сателите за праћење кретања и деловања Оружаних снага Украјине, што ће променити ток сукоба у Украјини, као и да ће руске трупе уништити тенкове "челенџер 2" које је Лондон испоручио Кијеву-

"Добра вест је да имају само 14 тенкова 'челенџер 2' и да они немају никакве шансе. Чим уђу у битку, биће уништени. Ти тенкови биће спаљени на исти начин као и сваки други украјински тенк", казао је Ритер.