МО Русије: Руска војска уништила још девет тенкова, од тога четири "леопарда" (ВИДЕО)

Поред девет тенкова, кијевске снаге су такође изгубиле и једанаест оклопних транспортера, међу којима је пет америчких борбених возила "бредли", 14 оклопних транспортера и самоходна хаубица "цезар" француске производње, истакао је он

Руска војска уништила је девет украјинских тенкова, укључујући четири немачке производње "леопард 2", пошто је успешно одбила покушаје напредовања кијевских снага, саопштило је руско Министарство одбране.

Украјина је у протекла 24 сата "наставила безуспешне покушаје извођења офанзивних операција" на југу Доњецке Народне Републике, у близини града Бахмута и у Запорошкој области, рекао је портпарол министарства генерал-потпуковник Игор Конашенков на брифингу у суботу.

Поред девет тенкова, кијевске снаге су такође изгубиле и једанаест оклопних транспортера, међу којима је пет америчких борбених возила "бредли", 14 оклопних транспортера и самоходна хаубица "цезар" француске производње, истакао је он.

Према подацима МО РФ, украјинска војска је током тог периода у запорошком и јужнодоњецком правцу изгубила до 300 војника.

Конашенков је додао да су средства противваздухопловне одбране Русије обориле украјински МиГ-29 у Доњецкој Народној Републици, а пресрели су и две крстареће ракете "сторм шедоу" и 10 пројектила "хајмарс".

МО РФ је на званичном телеграм каналу поделило снимак на којем се могу јасно видети уништени "леопарди" и "бредлији".

Шеф немачког произвођача оружја "Рајнметал" Армин Папергер, признао је губитак немачких оклопних возила у Украјини у интервјуу за "РНД".

Папергер је поделио информацију одговарајући на питање новинара зашто немачка јавност мало чује о губицима немачких система наоружања у Украјини.

"Зато што се о њима не прича. У животу увек има губитака", казао је.