Понекад се исплати добити отказ: Челни људи "Твитера" могли би да зараде десетине милионa долара

Људи на највишим позицијама у "Твитеру" би могли да добију исплате које се мере у десетина милиона долара уколико их Илон Маск отпусти

Амерички милијардер Илон Маск данас је званично постао власник друштвене мреже "Твитер" и убрзо отпустио неколико руководећих људи у компанији и најавио додатне отказе.

Међутим, одлазак из компаније би, за ове већ прилично имућне људе могао да буде изузетно радостан догађај. Према писању "Бизнис инсајдера", они би могли да добију исплате које се мере у десетина милиона долара уколико их Маск отпусти.

Иако још није јасно како ће изгледати реорганизација "Твитера", очекује се да ће без посла остати запослени на највишим позицијама, рекли су извори за поменути медиј.

Велику "чистку" Маск је започео када се "поздравио" са извршним директором Парагом Агравалом и финансијским директором Недом Сегалом.

Аргавал, који је рекао да је још пре неколико месеци схватио да се Маск окренуо против њега, требало би да добије највећу исплату од чак 38,7 милиона долара, углавном због деоница које су му припадале.

Нед Сегал, дојучерашњи главни финансијски директор "Твитера", може да рачуна на додатних 25,4 милиона, а шефица правних послова и политике Виџаја Гадеа фирму би могла да напусти богатија за 12,5 милиона долара.

Главној менаџерки за односе са купцима Сари Персонет, која је само дан пред преузимања "Твитера" објавила да је узбуђена због Масковог доласка, смеши се уплата од невероватних 11,2 милиона долара.

Месеци тензија су иза Маска и сада већ бившег руководства Твитера. Још на првом заједничком састанку у априлу милијардер је изјавио да "Агравал не уме друштвену мрежу да учини пословно одрживом". Пошто је објављено да купује компанију, Маск се у јулу предомислио и изјавио да се повлачи из договора. Од Твитера је тражио податке о активним корисницима, односно о томе колико има лажних налога. Њихов одговор да се ради о мање од пет одсто таквих профила сматрао је прикривањем информација.