Роберт Кенеди Млађи: Морам да будем опрезан да ме ЦИА не убије

На опрезу сам, поручио председнички кандидат Роберт Кенеди Млађи

Током разговора са подкастером Џоом Роганом, председнички кандидат Роберт Ф. Кенеди Млађи признао је да доводи свој живот у опасност говорећи о убиствима стрица и оца и додао да "предузима мере предострожности" како га Централна обавештајна агенција (ЦИА) не би убила.

"Морам да будем опрезан", рекао је Кенеди Млађи на питање шта ће бити ако постане председник. "Свестан сам тога, знате, свестан сам те опасности. Не живим у страху од тога - уопште. Али нисам глуп у вези с тим, и предузимам мере предострожности", додао је он.

Кенеди је говорио о томе да је његов ујак Џон Фицџералд Кенеди (ЏФК) био "у рату" са војно-индустријским комплексом и тврдио да су обавештајне агенције "покушавале да га преваре" да покрене војне операције на Куби и у Вијетнаму.

ЏФК је на крају закључио да мора да "разбије" Цију "на хиљаде комада" и "проспе је у ветар", додао је Роберт Кенеди. "ЏФК је врло рано сазнао да је сврха Ције и обавештајног апарата да за њих, за војни индустријски комплекс, створе сталан ток нових ратова", рекао је Кенеди и додао да је ЏФК упорно говорио да "није посао Сједињених Држава да диктирају какве владе имају друге земље."

"У октобру 1963. је чуо да су неки од његових Зелених беретки убијени... и рекао је да жели списак укупних жртава из Вијетнама. Његов помоћник је дошао до њега и рекао да је 75 Американаца страдало. Он је рекао да је то превише и потписао је тог дана директиву о националној безбедности којом се наређује свим трупама да напусте Вијетнам... првих хиљаду током следећег месеца, а затим и остатак до почетка 1965. а онда је месец дана касније убијен", испричао је Роберт Кенеди Млађи.

Кенеди је и раније говорио да чврсто верује да је ЦИА убила његовог оца и стрица.