Трамповим адвокатима забрањено да објављују доказе пре суђења

Доказни материјали неће бити откривени јавности или медијима, нити ће се ширити на било којој платформи друштвених мрежа, без сагласности САД или одобрења Суда

Судија са Флориде наредио је адвокатима одбране бившег америчког председника Доналда Трампа да не објављују у јавности, пре суђења, доказе везане за случај поверљивих докумената, наводи се у судском поднеску.

Наредба америчког судије за прекршаје Бруса Рајнхарта такође поставља строге услове за Трампов приступ материјалима.

"Откривени материјали, заједно са било којом информацијом која произлази из њих, неће бити откривени јавности или медијима, нити ће се ширити на било којој платформи друштвених мрежа, без претходног обавештења и сагласности Сједињених Држава или одобрења Суда", наводи се у налогу поднетом у понедељак.

Такође је прецизирано да Трамп "неће задржати копије" и да може да прегледа материјале везане за случај само "под директним надзором браниоца".

Налогом је одобрен захтев који су прошле недеље поднели тужиоци који су тражили од суда да дефинише услове о томе како одбрана чува и користи документе.

Бивши амерички председник суочава се са неким од најтежих кривичних оптужби везаних за националну безбедност, укључујући задржавање поверљивих докумената на његовом имању Мар-а-Лаго након што је напустио функцију.

Он је на саслушању изјавио да није крив и оптужницу америчког Министарства правде назвао мешањем у изборе и "још једним покушајем намештања и крађе председничких избора".