Свет

Сви чланови посаде "Титана" су мртви

Настрадали су извршни директор компаније власника подморнице Стоктон Раш, Шахзада Давуд и његов син Сулејман, Хемиш Хардинг и Пол-Анри Нарголе
Сви чланови посаде "Титана" су мртвиGetty © Handout / Handout

Компанија "Оушн гејт" власник подморнице "Титан" која је нестала након спуштања до остатака олупине "Титаника" саопштила је вечерас да су сви чланови посаде за којима се трагало од понедељка мртви.

Да је посада страдала потврдио је на конференцији за медије и контра адмирал Џон Могер који је у име Обалске страже САД изјавио саучешће породицама страдалих. Адмирал Могер рекао је да није сигуран да ће успети да нађу тела погинулих.

Компанија је саопштила, како преноси Би-Би-Си, да су настрадали њихов извршни директор Стоктон Раш, милијардер пакистанског порекла Шахзада Давуд и његов син Сулејман, британски милијардер и истраживач Хамиш Хардинг и подморничар Пол-Анри Нарголе.

"Ови људи били су прави истраживачи који су делили специфичан авантуристички дух и страст према истраживању и заштити светских океана. Наша срца су са ових пет душа и сваким чланом њихове породице у ово трагично време", наводи се у саопштењу компаније.

"Оушн гејт" се захвалио небројеним мушкарцима и женама из бројних организација и међународне заједнице који су напорно радили на спасилачкој мисији.

Како су светски медији нешто раније објавили, робот који је спуштен на океанско дно данас је пронашао остатке за које се претпоставља да припадају "Титану".

Званичници америчке Обалске страже навели су да је пронађено пет већих остатака подморнице близу места где се налази олупина "Титаника". Остаци подморнице указују да је дошло до велике експлозије, али када се она тачно догодила за сада није утврђено, речено је на конференцији за медије. 

image