Популарност Роберта Кенедија Млађег ради у Трампову корист

"Што више приче о Кенедију, то је лошије по Бајдена. Трамп зна како да људима усмери пажњу. А сваки поглед ка Кенедију добар је за републиканце", изјавио је Брајан Сајчик, бивши сарадник бившег председника

Републиканска партија у кандидатури Роберта Ф. Кенедија Млађег наводно види стратешку претњу актуелном лидеру САД Џозефу Бајдену у раним фазама борбе за номинацију у табору демократа, оценио је "Фокс њуз" на основу речи Доналда Трампа упућених нећаку убијеног америчког председника Џона Ф. Кенедија.

"Само се држи", поручио је Трамп Кенедију током кратког појављивања у емисији "Хуви кар шоу", те додао да су њих двојица годинама имали леп однос и да је реч о паметном и добром човеку.

"Он је здраворазуман човек, као и ја. Дакле, било да сте конзервативац или либерал, здрав разум је здрав разум. Ради врло добро, видео сам анкету. Прилично добро!", рекао је Трамп о свом потенцијалном ривалу на председничким изборима који ће се одржати у Америци 2024. године.

Иако је Роберта Кенедија Млађег његова Демократска партија углавном ниподаштавала због контроверзних ставова о вакцинама, климатским променама и сл., средином јуна на анкетама је већ бележио двоцифрену подршку.

"Што више приче о Кенедију, то је лошије по Бајдена. Трамп зна како да људима усмери пажњу. А сваки поглед ка Кенедију добар је за републиканце", изјавио је републиканац Брајан Сајчик који је радио за Трампову претходну изборну кампању.

Републиканац Роџер Стоун, којег је Трамп помиловао након што је 2019. осуђен за ометање конгресне истраге о наводном мешању Русије у америчке председничке изборе 2016. године, подсетио је на случај Џимија Картера и Теда Кенедија на прелиминарним изборима Демократске партије 1980, када је Картер освојио номинацију, али потом убедљиво изгубио од републиканца Роналда Регана – председници који се кандидују за реизбор а у оквиру своје странке једва добију номинацију будући да имају јаког изазивача, губе на крајњим изборима.

Оценио је да Кенеди има мале шансе да добије демократску номинацију, тј. да победи Бајдена, али да ће допринети Трамповој победи 2024.

"Да сам демократа, сигурно бих гласао за њега. Он је велики Американац, веома храбар. На удару је политичког естаблишмента због својих отворених и исправних ставова, што ће на крају помоћи да се ублажи Бајденов пораз од Доналда Трампа на општим изборима", закључио је Стоун.