Породице британских војника добиле недељу дана да напусте домове: Насељавају мигранте

Око 18 породица треба да се исели из ваздухопловне базе у Есексу која би требало да постане мигрантски камп, а неки од њих добили су само недељу дана да напусте домове, пренео је "Скај њуз"

Породице британских војника биле су запањене након што су примиле обавештење у којем се од њих тражи да у року од недељу дана напусте своје домове у бившој ваздухопловној бази у Есексу како би се ту доселили тражиоци азила.

У месту Ведерсфилду војничке породице добиле су недељу дана да се иселе из смештаја, како би се војна база претворила у камп за мигранте будући да британска влада тражи начина да смањи трошкове од шест милиона фунти дневно колико сада издваја за плаћање хотела широм земље за тражиоце азила.

Члан једне војне породице који је добио овакво обавештење рекао је за "Скај њуз" да су готово исељени из ваздухопловне базе, као и да им је првобитно било понуђено неколико месеци, сасвим довољно времена да нађу нови смештај, да би последњих дана ти планови били промењени.

"За неке породице, то је рок од свега недељу дана, што је очигледно проблем. Морају цео свој живот да спакују за недељу дана. Запањени смо и осећамо се изданим", рекао је овај Британац додајући да би волео да им је пружен избор и да је овако све урађено на силу.

У мигрантском кампу требало би да буде до 1.700 миграната, док у Ведерсфилду живи 700 становника. У ваздухопловној бази тренутно борави 18 војничких породица.

Отварање кампа могло би да утиче на локалну заједницу, сматра Ник Годли из групе "Ведерсфилд протести". Он каже да када се насели готово 2.000 људи, без обзира на то ко су, макар то били и свештеници-приправници, могу се очекивати проблеми.