Маск и Стивен Кинг укрстили рогове око Твитера

Бестселер писац Стивен Кинг сукобио се са новим власником Твитера, Илоном Маском у вези са плаћањем "чланарине" на овој друштвеној мрежи

Оснивач компанија "Тесла" и "СпексИкс" и новопечени власник Твитера, Илон Маск сукобио се са бестселер писцем Стивеном Кингом који му је поручио да ће се искључити са друштвене платформе ако буде морао да плаћа 20 долара месечно како би остао на мрежи.

Маск је после вишемесечног преговарања преузео контролу над Твитером прошле седмице.

Портал "Верџ" пренео је, позивајући се на добро обавештене изворе, да Маск планира да наплаћује верификацију налога са 20 долара месечно како би корисници имали плаву квачицу поред свог имена. То је изазвало контроверзу међу бројним корисницима Твитера, будући да су верификације тренутно бесплатне.

Писац Стивен Кинг поручио је да му не пада на памет да плаћа 20 долара како би остао на мрежи на којој је прилично активан. "Они би требало мене да плате", поручио је небираним речником.

У одговору на Кингов твит, Маск му је поручио: "Морамо да плаћамо рачуне некако! Твитер не може да се ослања искључиво на оглашиваче."

Милијардер је предложио Кингу да плаћа осам долара месечно.

"Објаснићу ово у дужој форми. То је једини начин да се победе ботови и тролови", додао је Маск. Уклањање ботова био је један од главних планова Маска када је први пут понудио да купи Твитер у априлу.

Кинг још увек није одговорио на Маскову понуду, а поједини корисници су "испрозивали" писца поручивши му да је довољно имућан да плати верификацију. Кинг је једном одговорио: "Није ствар у новцу, већ у принципу."

Плаћање верификације, пише портал "Инсајдер", једна је од неколико контроверзи које су повезане са Масковим преуизимањем друштвене мреже. Остале су отпуштање више директора и менаџера, откази које је добило 20 одсто особа и пораст говора мржње на платформи.