Свет

Сензационална победа Наталије Стевановић на Вимблдону!

Пошто је забележила највећи успех пласманом у главни жреб Вимблдона, српска тенисерка је уписала и највећу победу у каријери
Сензационална победа Наталије Стевановић на Вимблдону!© Tanjug/Adam Davy/PA via AP

Наталија Стевановић приредила је сензацију и на старту такмичења победила некадашњу прву играчицу света Каролину Плишкову, резултатом 6:2, 6:3.

Српска репрезентативка наставила је вимблдонску бајку и са терена почистила Чехињу, која је пре само две године играла финале на теренима Ол Ингланд клуба.

Стевановићева је на терену 18, на којем су током дана прекинута два меча због упада демонстраната, одиграла партију коју никада неће заборавити.

У прва четири гема није било превише узбуђења, а онда је девојка рођена у Нишу започела сурову серију.

Нанизала је седам узастопних гемова (три брејка) и експресно дошла до предности од 6:2, 3:0.

Плишкова, сада 19. на ВТА ранг-листи, тек средином другог дела је зауставила захукталу противницу, али једино што је успела јесте да избегне потпуни дебакл.

Наталијин успех додатно добија на значају јер је морала да прође квалификације, а онда и због кише да сачека два дана да би изашла на терен.

Она ће забележити огроман скок на ВТА листи, од понедељка ће у најгорем случају бити 163. играчица света, што је само за једну позицију слабије од њеног најбољег пласмана.

Стевановићева ће се за треће коло борити са Тамаром Корпач из Немачке, која је након три сета елиминисала Канађанку Керол Џао.

Вимблдон је почео у понедељак, траје до 16. јула, игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти, а титулу брани Елена Рибакина.

image