Свет

Мартиновић се извинио због говора у Скупштини

"Хоћете да набрајам ко од вас нити је у браку, нити има децу, него уместо деце храни куче, храни маче, златну рибицу итд. Како вас бре није срамота" биле су Мартиновићеве речи којима је разбеснео јавност
Мартиновић се извинио због говора у Скупштини© FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bs..

Министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић извинио се данас свима који су се осетили повређеним због његовог говора у Скупштини Србије 4. јула, као и председнику Александру Вучићу и Влади Србије због непријатности које су имали услед његовог излагања.

"Хоћете да набрајам ко од вас нити је у браку, нити има децу, него уместо деце храни куче, храни маче, златну рибицу итд. Како вас бре није срамота", рекао је тада Мартиновић одговарајући на критике опозиције и изазвао бурно негодовање, како посланика, тако и јавности.

Он је, међутим, данас истакао да није имао намеру да увреди грађане Републике Србије који немају или не могу да имају децу, те да сматра да је његов говор протумачен на потпуно погрешан начин.

"Жао ми је ако је било кога мој говор повредио и нанео му бол", навео је Мартиновић, извинивши се свим људима у Србији који су се осетили повређеним.

Надео је да му је жао јер је, "понет емоцијама, дозволио себи да каже нешто што је могло да се тумачи на различите начине".

"Они који су погрешно протумачили мој говор тврде да сам рекао нешто што никада не бих помислио да кажем. Али како каже стара изрека: 'Човек је господар неизговорене речи, а слуга изговорене', додао је Мартиновић, а пренело Министарство државне управе и локалне самоуправе.

image