Свет

Маск уводи месечну претплату за највредније кориснике Твитера

Корисници Твитера који уз своје име желе и плаву квачицу која их означава као највредније и најпродуктивније твитераше, сада ће морати да плаћају ту повластицу 8 долара месечно
Маск уводи месечну претплату за највредније кориснике Твитераwww.globallookpress.com © Pavlo Gonchar/Keystone Press Agency

Нови власник Твитера Илон Маск најавио је да ће ускоро почети да наплаћује месечну претплату од 8 долара за "Твитер блу", систем који најангажованијим корисницима мреже даје приступ премијум каратеристикама.

Тренутно, корисници Твитер блуа плаћају месечно 4,99 долара како би имали приступ погодностима као што су "дугме за уређивање", букмаркери, специјално уређен режим рада, приоритети у одговорима, претрага и подсетници, као и мање реклама и могућност за постовање видео и аудио снимака.

Маск је данас рекао да ће уз претплату од 8 долара и неверификовани корисници моћи да добију плаву квачицу уз своје име. Према првим плановима, верификација је требало да се наплаћује 20 долара месечно.

Мултимилијардер се раније данас сукобио са бестселер писцом Стивеном Кингом због претплате од 20 долара и у преписци наговестио да би она ипак могла да падне на 8, што је касније и потврдио.

Експерти нису баш уверени у исправност наплаћивања претплате. Новинар "Вашингтон поста" оценио је да Твитер ризикује да буде преплаљен корисницима који ће плаћати 8 долара месечно и представљати се као познате личности, политичари, новинари и друге истакнуте фигуре и тако ће ширити лажи и дезинформације без провере истинитости њихових података.

image