Свет

Бајден прети Сију због Путина: Саветовао га да буде опрезан, јер Кина зависи од западних инвестиција

Бајден је тада рекао да је од почетка рата у Украјини 600 америчких корпорација отишло из Русије, а да кинеска економија тренутно још више него руска привреда зависи од Запада
Бајден прети Сију због Путина: Саветовао га да буде опрезан, јер Кина зависи од западних инвестицијаGetty © The Kremlin Moscow

Амерички председник Џозеф Бајден саветовао је кинеског председника Си Ђинпинга, након његовог састанка са руским председником Владимиром Путином, да буде опрезан с обзиром на то да Кина зависи од западних инвестиција, објавио је данас Ројтерс.

Бајден је тада рекао да је од почетка рата у Украјини 600 америчких корпорација отишло из Русије, а да кинеска економија тренутно још више него руска привреда зависи од Запада.

Председник Кине боравио је у посети Москви од 20. до 22. марта на Путинов позив. Лидери две земље разговарали су о питањима даљег развоја билатералне сарадње.

Посета кинеског лидера Русији била је његова прва посета иностранству након што је поново изабран за председника државе у трећем мандату. Током посете потписана је заједничка изјава о развоју руско-кинеске економске сарадње до 2030. године.

image