Скандал на Би-Би-Сију: Водитељ малолетнику плаћао за секси слике

Још се не зна која звезда јавног сервиса је умешана у аферу, али многа од те-ве лица су се оградила тврдећи да није реч о њима

Водитељ Би-Би-Сија оптужен је да је плаћао тинејџеру за сексуално експлицитне фотографије, због чега ће се данас у влади одржати хитан састанак с генералним директором британског јавног сервиса.

Наводно је водитељ, чији идентитет још није откривен, платио тинејџеру око 40.000 евра за експлицитне фотографије у периоду од последње три године, а лондонски лист "Сан" који је први објавио сазнања о томе, тврди да је младић имао 17 година када је водитељ почео да га плаћа.

Мајка тинејџера је рекла за новине да је њено дете, које сада има 20 година, искористило новац од водитеља за набавку кокаина.

Дете је за три године од "срећног тинејџера постало зависник који је изгледао као дух", описала је мајка, а пренео Танјуг.

Тинејџер ће, каже жена, ако се наводне исплате наставе, "завршити мртав", објавио је данас лондонски лист.

"Сан" тврди да се породица младе особе пожалила британском јавном сервису још 19. маја и да су фрустрирани што се водитељ и даље појављује у програму.

Би-Би-Си је саопштио да све оптужбе разматра веома озбиљно и да водитељ у наредном периоду неће водити емисије.

"Третирамо све оптужбе веома озбиљно и имамо предвиђене кораке да их проактивно решавамо", навео је Би-Би-Си у саопштењу, а пренео Танјуг.

Уредница Би-Би-Сија за културу Кејти Разал навела је да многа питања остају без одговора, попут тога како је корпорација истражила притужбу породице и да ли је било прикладно да водитељ, чије име није саопштено, остане у етру после озбиљних оптужби.

Ова тврдња, ако се докаже, значила би да ће каријера водитеља вероватно бити готова.

После објављивања ове вести многи од водитеља јавног сервиса Британије негирали су да је о њима реч, а јавила се и њихова најплаћенија звезда, некадашњи енглески фудбалски репрезентативац Гари Линекер.

"Жао ми је што ћу разочарати мрзитеље, али нисам ја", написао је он на Твитеру.

И други водитељ Рајлан Кларк на Твитеру је написао: "Нисам ја, бејби", а оградио се и Џереми Вајн, тврдећи да такође није реч о њему.