Свет

Менаџери напуштају "Твитер"

Масков тим се састаје са оглашивачима ове недеље у Њујорку, али све нервознији клијенти компаније већ подижу узбуну
Менаџери напуштају "Твитер"www.globallookpress.com © © IMAGO/Silas Stein

У све већем егзодусу највишег менаџмента компаније "Твитер", високи службеници, укључујући шефове маркетинга, напустили су компанију у протеклих неколико дана, тврде особе упућене у то питање.

Одлазак шефова је уследио након што је милијардер Елон Маск прошле недеље преузео компанију за 44 милијарде долара, после чега је отпуштен генерални директор Параг Агравал, финансијски директор Нед Сигал и шеф за правне послове Вијаје Гаде, преноси Ројтерс.

Ко је отишао из "Твитера"

Сара Персонете, која је била главни директор за рекламу, објавила је да је поднела оставку прошле недеље, повећавајући неизвесност око тога да ли ће се и на који начин компанија променити под Маском.

Директорка за људске ресурсе Далана Бранд објавила је у уторак да је и она прошле недеље поднела оставку. Генерални менаџер за основне технологије Ник Колдвел такође је потврдио свој одлазак са Твитера.

Директор маркетинга Лесли Берланд, "Твитеров" шеф производње Џеј Саливан и његов потпредседник глобалне продаје Жан Филип Махе су такође отишли, потврдила је за Ројтерс упућена особа. Још није јасно да ли су они дали отказ или је од њих затражено да оду.

Колдвел је одбио да ово коментарише, а ни остали нису одговорили на захтеве за коментар.

Велики оглашивачи подижу узбуну

Неколико запослених, који су разговарали са Ројтерсом, рекли су да и даље знају веома мало о будућности компаније. Састанак особља компаније "Твитер", који је био заказан за среду, неће бити одржан, након што је компанија "Твитер" отказала овај састанак.

Масков тим се састаје са оглашивачима ове недеље у Њујорку, али све нервознији клијенти компаније већ подижу узбуну.

Више од 40 организација послало је у уторак отворено писмо на адресе 20 највећих оглашивача на Твитеру, тражећи од њих да повуку огласе уколико Маск одлучи да модерира садржај на платформи.

"Посвећеност безбедности остаје непромењена"

"Медијабрендс", која припада холдинг компанији ИПГ, саветовала је своје клијенте да паузирају оглашавање на Твитеру током наредних недељу дана, док компанија не пружи више детаља о својим плановима за заштиту безбедности на платформи.

ИПГ ради са великим компанијама као што је "Кока кола".

Маск је покушао да разувери компаније које се оглашавају на Твитеру.

"Посвећеност безбедности бренда је непромењена", написао је он у понедељак.

Раније је Маск изјавио да ће поништити забрану бившем председнику Доналду Трампу, коме је приступ Твитеру ускраћен због, како је речено, "забринутости да би могао да подстиче насиље после нереда на Капитолу прошле године."

image