Свет

Камински: Пољска притворила још једног наводног руског шпијуна

Човек је осумњичен да је вршио надзор војних објеката и поморских лука, а плаћали су га Руси, изјавио је пољски министар полиције
Камински: Пољска притворила још једног наводног руског шпијунаwww.globallookpress.com © Jaap Arriens

Пољска је притворила "још једног члана руске шпијунске мреже", изјавио је тамошњи министар полиције Маријуш Камински и додао да је сада 15 људи под истрагом.

Ројтерс је пренео да ова европска земља тврди да је постала главна мета за руске шпијуне и оптужила Москву да покушава да је дестабилизује.

"Безбедносна агенција МУП-а притворила је још једног члана шпијунске мреже који ради за руску обавештајну службу. Осумњичени је вршио надзор војних објеката и морских лука, а плаћали су га Руси", истакао је Камински.

Руска амбасада у Варшави се није огласила о овом питању.

У јуну је Пољска притворила руског професионалног хокејаша због сумње да је био шпијун.

У марту је пак саопштила да је разбила руску шпијунску мрежу и да је затворила девет особа, због наводне припреме саботаже и надгледања железничких рута у пољској провинцији Подкарпатје, која се граничи с Украјином.

Камински је тада изјавио да је мрежа имала задатак и да спроводи пропагандне активности како би пореметила пољско-украјинске односе и подстакла непријатељске ставове према Пољској као чланици НАТО-а.

image