Трамп захтева одлагање суђења за држање поверљивих докумената

Адвокати некадашњег америчког председника навели су у поднеску да им датум суђења у децембру не даје разумно време за припрему и оценили предложени распоред као нереалан

Бивши амерички председник Доналд Трамп и његов помоћник Волт Наута затражили су од савезног суда на Флориди да одложи суђење у случају поверљивих докумената пронађених на његовом имању у Мар-а-Лаго, наводи се у судском поднеску Трампових адвоката, преноси "Ројтерс".

Тужиоци су већ тражили одлагање за 11. децембар, како би обе стране имале више времена да се припреме.

Трампови адвокати су, међутим, навели у поднеску да им датум суђења у децембру не даје разумно време за припрему, и оценили су распоред који је влада захтевала као "нереалан".

"Суд би требало да одложи свако разматрање новог датума суђења", рекли су адвокати.

Трамп, који је најавио кандидатуру за председничке изборе 2024, изјаснио се као невин пред судом у Мајамију, а по оптужбама да је незаконито држао поверљива документа након напуштања Беле куће 2021. године. 

Трампови адвокати су у поднеску истакли да је суђење у децембру неодрживо с обзиром на логистичке захтеве његове председничке кандидатуре, потенцијално велики број доказа које би можда требало да размотре и друге случајеве са којима се суочава.