Трамп поручио Бајдену о слању касетне муниције Украјини: Џо, не увлачи нас у трећи светски рат

Требало би да покушаш да окончаш рат и зауставиш ужасну смрт и уништење, поручио је бивши амерички председник актуелном шефу државе Џозефу Бајдену

Некадашњи председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп критиковао је одлуку администрације актуелног председника Џозефа Бајдена да пошаље касетну муницију Украјини упозоривши да би то могло да доведе до трећег светског рата.

"Џо Бајден не би требало да нас даље увлачи ка трећем светском рату слањем касетне муниције Украјини. Требало би да покуша да оконча рат и заустави ужасну смрт и уништење које је изазвала нестручна администрација", рекао је Трамп у саопштењу које је објавио његов тим за изборну кампању.

Трамп је додао да ће неексплодирана касетна муниција "убијати и сакатити невине украјинске мушкарце, жене и децу десетинама година, дуго после рата", пренео је Ен-Би-Си. 

Његов коментар објављен је само дан након што је његов некадашњи потпредседник, такође републиканац Мајкл Пенс подржао одлуку Беле куће о слању Кијеву оружја које је забрањено у бројним земљама света.

Бивши амерички председник осврнуо се и на изјаву актуелног шефа државе да се касетна муниција шаље Украјини јер су Украјинци остали без муниције а америчке залихе су на измаку.

"Огромно кршење поверљивих информација. То засигурно значи да не би требало да шаљемо Украјини наше последње залихе у тренутку када је наш арсенал, према Џоу Бајдену, тако опасно смањен", навео је Трамп.

Он је истакао и да се актуелни председник срамоти признањем да су САД сада без муниције и да је то нешто "над чим ће наши непријатељи славити".