Медији: Немачка одустала од споразума с Пољском о центру за одржавање тенкова

У преговоре су биле укључене немачке и пољске компаније, као и владе обе земље, а главни проблеми су идентификовани од стране компанија

Немачка влада је одустала од споразума о формирању логистичког центра за одржавање украјинских тенкова "леопард" на пољском тлу, објавио је данас "Ханделсблат", а преноси Ројтерс.

Разлог за одлуку, која би требало да буде објављена у наредним данима, јесте то, што немачка страна сматра да су процене трошкова Пољске за пројекат непропорционалне, наводи лист, позивајући се на упућене изворе.

У преговоре су биле укључене немачке и пољске компаније, као и владе обе земље, а главни проблеми су идентификовани од стране компанија, преноси Танјуг.

Раније овог месеца, немачки министар одбране Борис Писторијус отпутовао је у Пољску како би са својим колегом Мариушем Блашчаком разговарао о овим могућностима.

Током те посете 3. јула, Писторијус је нагласио да би разговори о центру за одржавање тенкова требало да буду завршени у року од 10 дана како би Берлин одлучио "у ком правцу да планира", вршећи притисак на Варшаву, преноси Ројтерс.