Свет

Трка процената: Американци не воле ни Трампа, ни Бајдена

Број оних који имају неповољно мишљење о Бајдену је порастао у односу на прошлу годину, када је таквих Американаца било 55 одсто
Трка процената: Американци не воле ни Трампа, ни БајденаGetty © Sean Rayford / Stringer

Већина Американаца још има неповољно мишљење о кандидату за председника САД Доналду Трампу, али ништа боље се не котира и актуелни председник Џозеф Бајден, показује најновије истраживање "Истраживачког центра Пју".

Трампов рејтинг углавном је остао непромењен, с обзиром на то да чак 63 одсто грађана САД има негативан став о њему, док тек 35 одсто на бившег председника гледа благонаклоно.

Истовремено, 66 одсто републиканаца има веома повољно или углавном повољно мишљење о Трампу, док са друге стране, 32 одсто има веома или углавном неповољан став о њему.

Удео републиканаца који има позитиван став о Трампу опао је за девет одсто у односу на прошли јул, када је о њему 75 одсто републиканских гласача имало позитиван став.

Од гласача Демократске странке, 91 одсто њих има негативан став о Трампу, укључујући 78 одсто који имају веома неповољно мишљење.

Негативан став већина Американаца има и према актуелном председнику Џозефу Бајдену, о ком неповољно мишљење има око 60 одсто грађана САД, док 39 одсто има позитиван став.

Број оних који имају неповољно мишљење о Бајдену је порастао у односу на прошлу годину, када је таквих Американаца било 55 одсто.

Око 60 одсто Американаца има негативан став и о потпредседници САД Камали Харис, док 36 одсто има позитивно мишљење о њој.

image