Украјински силогизам: Дајте нам више оружја да вам не би долазили мигранти из сиромашних земаља

Ако Европа жели да успори миграционе таласе, који поново расту до нивоа последњи пут виђених 2015. и 2016. године, континент би требало да брзо да више оружја Украјини, рекао је заменик председника украјинског аграрног савета Денис Марчук

Постоји јасна веза између тога колико ће брзо европске државе предати залихе оружја Украјини и колико ће миграната покушати да отпутује у Европу, рекао је заменик председника украјинског аграрног савета Денис Марчук у јучерашњем апелу на "Радију Украјина".

У обраћању европским политичарима, он је рекао да "Украјини треба више система противваздушне одбране и оружја како би одбила непријатеља и учинила га слабијим".

Како је рекао, свет је на ту украјинску потребу веома слабо реаговао.

Тражећи додатне испоруке оружја, високи кијевски званичник је поручио да глад у земљама у развоју покреће масовну миграцију у Европу, а да Русија намерно циља украјинску инфраструктуру за извоз хране која у мирнодопским временима прослеђује милионе тона жита у Азију, Африку и Блиски исток.

"Ако Европа жели да успори миграционе таласе, који поново расту до нивоа последњи пут виђених 2015. и 2016. године, континент би требало да брзо да више оружја Украјини", рекао је Марчук закључивши да ће људи из сиромашних земаља "ићи у просперитетније земље, посебно у Европску унију", те да је у таквим условима "потребно убрзати наоружавање".

Марчук се није осврнуо на истраживање спроведено раније овог месеца које показује да је скоро половина украјинских избеглица у Немачкој изјавила је да жели да остане у Немачкој "заувек" или бар "још неколико година", те да је само 31 одсто анкетираних изјавило је да жели да се врати у домовину по завршетку сукоба.