Свет

Смењен официр грчког ратног ваздухопловства након експлозије у складишту муниције

На основу првих доказа којима располажу надлежни истражни органи може се закључити да је било многобројних безбедносних пропуста у транспорту и складиштењу муниције
Смењен официр грчког ратног ваздухопловства након експлозије у складишту муниције© Tanjug/Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP

Командант 111. ловачког крила грчког ратног ваздухопловства смењен је због експлозије у војном складишту муниције, изазване пожаром који бесни на подручју Неа Анхијалоса у централном делу Грчке.

Добро обавештени извори потврдили су да се на основу првих доказа којима располажу надлежни истражни органи може закључити да је било многобројних безбедносних пропуста у транспорту и складиштењу муниције, преноси државни портал "ЕРТ њуз".

Према званичним информацијама, одлуком начелника Генералног директората за одбрану, командант 111. ловачког крила грчког ратног ваздухопловства у ваздухопловној бази Неа Анхијалос разрешава се дужности до окончања хитног административног поступка током којег би требало да се утврде узроци експлозије у складишту муниције у региону Тесалија.

Досадашњи командант ће у међувремену бити прекомандован у штаб тактичке авијације.

image