Кијев одговара на критике Запада: Оружје које смо добили није довољно

"С обзиром на то да смо добили 'велику количину опреме', морамо бити опрезни са овим изјавама. Да ли нам је дато онолико колико нам је потребно? Нимало", оценио је Секретар Савета за националну безбедност Украјине Алексеј Данилов

Секретар Савета за националну безбедност Украјине Алексеј Данилов изјавио је да се количина опреме добијена са Запада не може назвати довољном.

Данилов је категорички одбацио "укор" Запада због "спорости контраофанзиве", напомињући да украјиске снаге чине све што је могуће средствима која су им на располагању.

"С обзиром на то да смо добили 'велику количину опреме', морамо бити опрезни са овим изјавама. Да ли нам је дато онолико колико нам је потребно? Нимало. Нажалост", нагласио је он, преноси украјинска агенција ТСН.

Он је такође навео да ће западни партнери тешко успети да убеде Украјину да преговара о миру са Русијом.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је ове недеље да кијевски режим "није имао успеха ни на једном подручју сукоба. Сви покушаји контраофанзиве су пропали, непријатељ је заустављен уз велике губитке."

О неуспесима дуго најављиване украјинске офанзиве сада отворено говоре и западни медији главног тока, а амерички лист "Хил" је недавно писао како већина аналитичара сматра да ће се она окончати без већих промена на линији фронта.