Нова анкета показује: Трамп далеко највољенији "црвени" кандидат, Десантисова популарност опада

Анкета показује да 54 одсто присталица Републиканске странке подржава Трампа, док Десантиса фаворизује свега 17 одсто

Нова анкета показује да је бивши председник САД Доналд Трамп далеко најпопуларнији републикански кандидат, као и да његова популарност расте, док заинтересованост "црвених" гласача за Рона Десантиса опада.

Трамп се показао као најпопуларнији кандидат код сваке демографске групе из анкете коју су спровели колеџ Сијена и "Њујорк тајмс".

Анкета показује да 54 одсто присталица Републиканске странке подржава Трампа, док Десантиса фаворизује свега 17 одсто, продубивши тако јаз између бившег председника и гувернера Флориде. 

Бившег потпредседника Мајк Пенс, бившу амбасадорку у УН Ники Хејли и сенатора из Јужне Каролине Тима Скота подржава по три одсто гласача, преноси "Блумберг".

Овај медиј напомиње да је Трамп водио у свакој анкети републиканских гласача од средине марта, додавши да је његова популарност порасла са једноцифрених бројева, док Десантисова популарност пада у скорашњим анкетама.

Трамп је у новој анкети водио и код "црвених" мушкараца и код жена; међу свим људима независно од нивоа прихода; како код становника руралних подручја тако и оних из приградских насеља и градова, било са Средњег запада, североистока, југа или запада земље, и независно од нивоа образовања или оријентације либерално/конзервативно.

Најмањи успех је забележио међу белим дипломцима (37 одсто у односу на Десантисових 25 одсто), гласача старосне доби између 34-44 године (41 одсто у односу на Десантисових 28 одсто), и либералних/умерених републиканаца (35 одсто у односу на Десантисових 17 одсто).