Свет

Трамп у "Њузвику": Гурнути смо у прокси рат с Русијом јер су хтели да ме смене

Бивши председник САД поручио је да су Американци највећа жртва "руске преваре" коју је политички естаблишмент водио против њега
Трамп у "Њузвику": Гурнути смо у прокси рат с Русијом јер су хтели да ме сменеGetty © Handout / Handout

Извештај специјалног саветника Џона Дарама јасно показује да су харанга коју је вашингтонска "мочвара" водила против мене и оптужбе о наводном руском утицају биле злочин какав није забележен, покушај пуча и злоупотреба америчке владе, поручио је бивши председник САД Доналд Трамп.

Њихов циљ је био да спрече мој избор, а ако то не успе, да ме збаце са функције или саботирају моје председништво, поткопају мој дневни ред у Конгресу, блокирају моје унутрашње реформе и мешају се у моју спољну политику, навео је Трамп у ауторском тексту за "Њузвик".

Скоро три године су спроводили огромну кампању дезинформисања и прогон заснован на монструозној лажи да сам издајник своје земље.

"Колико год да је руска превара била окрутна за мене, моју породицу, моје особље и толико невиних посматрача, права жртва је био амерички народ. Штета коју је ова превара нанела Америци је готово непроцењива. То је подрило нашу демократију, угрозило нашу безбедност и угрозило нашу слободу", наводи Трамп.

У критичном тренутку када је требало да смањимо тензије са Русијом, "руска превара" је изазвала масовну хистерију која је помогла да се Русија одведе право у наручје Кине.

Уместо да имамо боље односе са Русијом на чијој сам изградњи ја радио, сада имамо прокси рат са Русијом, делимично подстакнут дуготрајним испарењима "Русијагејт" делиријума. Украјина је потпуно разорена. Убијен је небројен број људи. А могли бисмо да завршимо у трећем светском рату, наводи Трамп.

Као што су Твитер фајлови доказали, естаблишмент радикалне левице је такође користио Русију да нападне слободу говора. Изградили су свеобухватни режим домаће цензуре под маском борбе против такозваних "руских дезинформација" са циљем блокирања сваког садржаја који им се не допада.

Обавештајна заједница, медији и технолошке компаније из Силицијумске долине тада су употребили управо овај изговор - "руске дезинформације", да цензуришу Бајденов корупционашки скандал 2020. године.

Можда најопасније од свега, такозвана "руска превара" је нормализовала употребу закона за прогон левичарских политичких непријатеља. Радикалне демократе и њихови медијски партнери сада навијају док Бајденово Министарство правде захтева од ФБИ да истражује родитеље на састанцима школског одбора, распоређује тешко наоружане тимове да ухапсе активисте који се противе абортусу и настављају свеобухватни прогон водећег противника Џозефа Бајдена на предстојећим председничким изборима.

Одговорност сада лежи у рукама бирача. Дарамов извештај је потпуно јасно ставио до знања, а сада је избор на нама: или ће дубока држава уништити Америку, или ћемо ми уништити дубоку државу, закључио је Трамп.

image