Дискретна куповина за непознату суму: Замак за европског комесара

Из кабинета Тјерија Бретона потврдили су да је он заиста купио замак, али су одбили да дају више детаља и навели да је то "лична ствар"

Европски комесар за унутрашње тржиште Тјери Бретон купио је замак у селу у централној Француској, потврдили су за "Политико" из његовог кабинета.

Замак који се налази у селу Гаржилес-Дампјер, једном од најлепших места у Француској, а саградили су га грофови Гаржилес у 8. веку.

Бретон је замак купио од сликара Аника Тевенина, који га од 1998. године користи као уметничку галерију. Из тима европског комесара додали су да он не планира да живи тамо, већ да настави да га користи као културни простор.

Према писању локалних медија, француски комесар је дискретно извршио куповину пре неколико месеци, и то за непознату суму.

Сликар Тевенин изјавио је да ће наставити да управља дворцем, прима публику и организује изложбе, "у складу са жељама" комесара Бретона.

Из Бретоновог кабинета потврдили су да је он заиста купио замак, али су одбили да дају више детаља и навели да је то "лична ствар".