Свет

Америчка конгресменка о оптужбама против Трампа: Бајденово министарство правде се меша у изборе

Министарство правде се меша у изборе, каже Марџори Тејлор Грин
Америчка конгресменка о оптужбама против Трампа: Бајденово министарство правде се меша у изборе© Tanjug/AP Photo/Jacquelyn Martin

Министарство правде Сједињених Америчких Држава меша се у изборе, покушавајући да кривично гони бившег председника и кандидата за председника Доналда Трампа, саопштила је конгресменка из Републиканске странке Марџори Тејлор Грин.

"Бајденово министарство правде активно учествује у мешању у изборе покушавајући да свог главног политичког противника, Доналда Трампа, стави иза решетака", навела је Тејлор Грин у саопштењу.

Подсетимо, бивши амерички председник Доналд Трамп изјаснио се да није крив по све четири тачке из оптужнице која је подигнута против њега у Вашингтону.

Он се појавио у суду у Вашингтону где му је прочитана оптужница о наводном утицају и умешаности да се пониште резултати председничких избора одржаних 2020. године, а на којима је Трамп изгубио од Џозефа Бајдена.

Тужиоци нису затражили да Трамп буде задржан у притвору пре званичног почетка суђења, па ће се бранити са слободе. Бившем америчком председнику је речено да не сме да комуницира о чињеницама из случаја и да мора да се пријави у суду у округу Колумбија.

Судија је упозорила на "последице" због евентуалног кршења ових претпретресних услова.

Непоштовање препорука суда може резултирати налогом за хапшење, поништеним условима пуштања, притвором и оптужбама за непоштовање суда.

image