Свет

Пољска: Гранична стража тражи још појачање од 1.000 војника на граници са Белорусијом

Шеф граничне страже Томаш Прага је раније рекао да је ове године 19.000 људи покушало да илегално пређе пољско-белоруску границу, у односу на 16.000 прошле године
Пољска: Гранична стража тражи још појачање од 1.000 војника на граници са Белорусијом© Tanjug/AP Photo/Michal Dyjuk, File

Пољска гранична стража затражила је данас од Министарства одбране да пошаље још 1.000 војника на границу са Белорусијом усред пораста покушаја илегалног преласка границе, саопштио је данас заменик пољског министра унутрашњих послова Мачеј Васик.

"Шеф граничне страже Томаш Прага је тражио да се премести још од 1.000 војника на пољско-белоруску границу", рекао је Васик, преноси Ројтерс.

Прага је раније рекао да је ове године 19.000 људи покушало да илегално пређе пољско-белоруску границу, у односу на 16.000 прошле године.

Пољске власти су изградиле ограду на граници са Белорусијом, опремљену електронском заштитом.

Последњих недеља, у близини границе су се наводно појавили припадници групе "Вагнер", који, према речима премијера Пољске Матеуша Моравјецког, имају за циљ "дестабилизацију ситуације на источном крилу НАТО-а".

image