Амерички новинар: Русија је матирала Украјину и кијевском режиму нема помоћи

Изјава Зеленског да ће његова војска дефинитивно моћи да заузме територије које је ослободила Русија немају никакве везе са реалношћу, поручио је амерички радио водитељ Гарланд Никсон

Све изјаве украјинског председника Владимира Зеленског о повратку изгубљених територија немају никаквог основа, јер је Украјина већ близу потпуног колапса, изјавио је амерички радио водитељ Гарланд Никсон.

"Речи Зеленског о повратку Донбаса и Крима су празна фраза. Ово се никада неће догодити и то зна цео свет", рекао је Никсон.

Амерички водитељ је истакао да су руска авијација и морнарица међу најбољима на свету, а да Украјина, која нема такве снаге, нема апсолутно никакве шансе за успех.

"Зашто је Украјини уопште потребан Ф-16? Ништа јој неће помоћи. Руси су Украјину матирали", закључио је Никсон.

Током обраћања посвећеног Васкрсу, Зеленски је обећао да ће Украјина вратити Крим и све друге територије које је изгубила. То подразумева и Народну Републику Доњецк и Луганск, Запорошку и Херсонску област, које су укључене у руску државу прошлог октобра након референдума на којима је локално становништво великом већином гласало за тај потез.

Бивши руски председник Дмитриј Медведев рекао је да су претње украјинских званичника о Криму само пропаганда и да их не треба третирати озбиљно.

Међутим, Медведев је упозорио да ако полуострво заиста буде нападнуто, то би могло да постане "основа за коришћење свих средстава одбране, укључујући и она предвиђена основама доктрине нуклеарног одвраћања".