Свет

Пољска гомила трупе на граници са Белорусијом: Две хиљаде војника више

У наводном страху од Белорусије, Варшава на границу пребацује све више трупа, али се и активно наоружава
Пољска гомила трупе на граници са Белорусијом: Две хиљаде војника вишеwww.globallookpress.com © Jakob Ratz/ZUMAPRESS.com

Министарство одбране Пољске упутиће 2.000 војника на границу са Белорусијом, саопштило је републичко Министарство унутрашњих послова, преносе "РИА Новости".

"Имаћемо, не хиљаду, већ две хиљаде војника више на граници", рекао је заменик пољског министра унутрашњих послова Мачеј Васик новинској агенцији ПАП. Према његовим речима, војници ће бити распоређени у року од две недеље".

Министарство одбране је раније саопштило да се главни командант пољске граничне службе Томаш Прага у понедељак обратио Министарству националне одбране са захтевом да пребаци још хиљаду војника на пољско-белоруску границу. Тренутно је на овој граници већ присутно две хиљаде пољских војника.

Министарство спољних послова Пољске је прошле недеље саопштило да су два белоруска хеликоптера наводно нарушила ваздушни простор земље, након чега је шеф министарства одбране земље наредио да се повећа број трупа на граници са Белорусијом. Заузврат, Министарство одбране Белорусије саопштило је да су оптужбе о кршењу пољске границе од стране белоруских хеликоптера измишљене и да их је изнело пољско војно-политичко руководство како би оправдало гомилање снага и средстава у близини белоруске границе.

image