МСП Сирије оптужило Америку за напад на војни аутобус

У саопштењу МСП Сирије оцењује се да ова "криминална и терористичка агресија" долази у оквиру америчке ескалације против суверенитета, независности и територијалног интегритета Сирије

Сиријско Министарство спољних послова оптужило је америчке снаге за напад на аутобус са сиријским трупама у провинцији Деир ел Зор на истоку земље, у којем су погинула 23 војника, а најмање десет их је рањено.

"Америчке окупационе снаге извршиле су јуче нови злочин. Оне и терористичке групе напале су аутобус који је превозио више војника Сиријске арапске армије на југоистоку Деир ел Зора, услед чега је неколико војника погинуло, а други су рањени", наводи се у саопштењу Министарства, преноси сиријска државна агенција САНА.

Оцењује се да ова криминална и терористичка агресија долази у оквиру америчке ескалације против суверенитета, независности и територијалног интегритета Сирије и у контексту "подршке и спонзорства Сједињених Држава терористичким организацијама, пре свега терористичкој организацији ИСИС".

Додаје се да се овај злочин поклапа са "континуираном америчком пљачком сиријског нафтног и пољопривредног богатства и повећањем економског притиска на сиријски народ", са циљем, како се наводи, да продужи његову окупацију и настави да дестабилизује читав регион.