Свет

Како је Обама писао о свом "андрогином уму": "У својој машти свакодневно водим љубав с мушкарцима"

Двадесетједногодишњи Обама је у писмима својој тадашњој девојци писао како прихвата да је биолошки мушкарац али да је његов ум "у великој мери андрогин", те да намерава да га учини још више таквим
Како је Обама писао о свом "андрогином уму": "У својој машти свакодневно водим љубав с мушкарцима"Getty © Win McNamee/Getty Images

Барак Обама је као младић "водио љубав са мушкарцима свакодневно, али у машти", сазнаје "Њујорк пост" из редигованог дела писма које је бивши председник САД послао својој тадашњој девојци 1982. године.

То писмо је поново испливало у јавност након објављивања дугачког интервјуа Обаминог биографа Дејвида Героуа о томе какав је некадашњи шеф америчке државе био као дечак.

"Што се тиче хомосексуалности, морам рећи да верујем да је то покушај удаљавања од садашњости, можда одбијање да се настави бескрајна фарса земаљског живота. Видиш, ја водим љубав са мушкарцима свакодневно, али у машти", написао је тада 21-годишњи Обама својој бившој девојци Алекс Мекнир у новембру 1982.

Он је у истом писму истакао како је његов ум "у великој мери андрогин", те да се нада да га може учинити још више таквим "све док не будем био способан да људе посматрам као такве, а не као мушкарце и жене."

"Али по питању мог тела, видим да сам учињен мушкарцем, и у физичком животу бирам да то прихватим", додао је бивши председник.

Мекнир, која је била у вези са Обамом током њихових студија на Оксидентал колеџу у Лос Анђелесу, касније је редиговала ласцивне параграфе, које је пак Героу, историчар и добитник Пулицерове награде, затим ископао и укључио у своју књигу "Звезда у успону."

Героу је у одговору за "Њујорк пост" изјавио да, будући историчар а не психолог, себе не сматра компетентним да коментарише, али да чињеница да "људска бића имају сексуалне фантазије" није ништа ново.

image