Свет

Ердоган: Могућ састанак са Путином у септембру

Ако нађем прилику у густом распореду обавеза, састаћу се и разговарати са Владимиром Путином у четири ока, каже турски лидер Реџеп Тајип Ердоган
Ердоган: Могућ састанак са Путином у септембруwww.globallookpress.com © Turkish Presidency/Keystone Press Agency

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је могуће да ће се ускоро састати са руским лидером Владимиром Путином и са њим разговарати о Црноморској иницијативи за транспорт жита, уколико пронађе простора у згуснутом распореду обавеза у септембру.

"У септембру је састанак Г-20 у Индији и генерална скупштина Уједињених нација у Сједињеним Америчким Државама. Ако нађем прилику у овом густом распореду обавеза, састаћу се и разговарати са Путином у четири ока", рекао је Ердоган у току разговора са новинарима у председничком авиону док се враћао из посете Мађарској, преноси агенција Анадолија.

Током једнодневне посете Будимпешти за Дан државности Ердоган се одвојено састао са мађарском колегиницом Каталин Новак и премијером Виктором Орбаном и са њима разговарао о билатералним односима, као и о регионалним и глобалним дешавањима.

Када су у питању могући мировни преговори између Русије и Украјине, Ердоган каже да се нада резултатима уколико би се председник Русије Владимир Путин и украјински председник Владимир Зеленски сагласили да Турска посредује у њима.

image