Свет

Трамп се предаје у четвртак: Идем у Атланту да ме ухапсе

Предаја властима бившег америчког председника је у вези са оптужницом која је против њега подигнута у савезној држави Џорџији због наводних покушаја да поништи изборни пораз 2020. године
Трамп се предаје у четвртак: Идем у Атланту да ме ухапсе© TANJUG/AP Photo/Charlie Riedel

Бивши председник САД Доналд Трамп објавио је на друштвеним мрежама да планира да се у четвртак преда властима у Атланти у вези са оптужницом која је против њега подигнута у савезној држави Џорџији због наводних покушаја да поништи изборни пораз 2020. године.

"Идем у четвртак у Атланту у Џорџији да ме ухапсе", рекао је Трамп, који се кандидује на председничким изборима 2024. године, преноси Ројтерс.

Трамп је оптужницу описао као политички мотивисан покушај да се његова кампања за реизбор у Белу кућу избаци из колосека.

Си-Ен-Ен је раније објавио да је Трамп планирао да се у четвртак преда властима у затвору округа Фултон у Атланти након договора који је његов адвокатски тим постигао са окружним тужилаштвом Фултона.

У оптужници подигнутој у Џорџији, која је обелодањена прошле недеље, на 98 страница Трамп и још 18 његових сарадника оптужени су за укупно 41 кривично дело повезано са покушајима да се преокрене Трампов пораз на председничким изборима 2020. године.

image