Свет

Белорусија рачуна на убрзани пријем у БРИКС

Шеф белоруског Министарства спољних послова је напоменуо да је БРИКС постао самодовољна међународна организација која доприноси формирању праведнијег светског поретка
Белорусија рачуна на убрзани пријем у БРИКСwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Белорусија рачуна на подршку свих земаља чланица БРИКС-а за своју апликацију за превремени пријем у ту организацију, изјавио је белоруски министар спољних послова Сергеј Алејник у Јоханесбургу, где се одржава самит БРИКС-а.

"У принципу, сви лидери земаља чланица БРИКС-а изразили су политичку подршку проширењу чланства у организацији. Данас оне земље које су се пријавиле, укључујући и Белорусију, очекују да у најкраћем могућем року добију потврду о пријему у чланство те организације", рекао је Алејник.

Шеф белоруског Министарства спољних послова је напоменуо да је БРИКС постао самодовољна међународна организација која доприноси формирању праведнијег светског поретка. 

Ширење БРИКС-а ће помоћи повећању и економског и политичког потенцијала ове организације, сматра дипломата. Он је подсетио да укупан БДП земаља чланица БРИКС-а већ данас премашује БДП земаља чланица Г7.

image