Буркина Фасо: Разговори са Москвом о војној сарадњи

Односи западноафричке земље којом управља војна хунта и Москве су у центру пажње још од када је Буркина Фасо протерала француске трупе у фебруару

Делегација Русије разговарала је са привременим председником Буркине Фасо Ибрахимом Траореом током састанка на коме се дискутовало и о могућој војној сарадњи, наводи се у саопштењу председништва те афричке земље, преноси Ројтерс.

Истиче се да је посета коју је предводио заменик руског министра спољних послова Јунус-Бек Јевкуров заправо наставак разговора Траореа и руског председника Владимира Путина, вођених током руско-афричког самита у Санкт Петербургу у јулу. 

Односи западноафричке земље којом управља војна хунта и Москве су у центру пажње још од када је Буркина Фасо протерала француске трупе у фебруару, подгревајући нагађања да ће ојачати безбедносну сарадњу са Русијом као суседни Мали. 

Теме састанка биле су "области сарадње које се пре свега односе на војни домен, укључујући обуку официра и пилота у Русији", додаје се у саопштењу, али, како примећује британска агенција, не пише да ли ће руски инструктори бити послати у Буркину Фасо.