Свет

Русија тражи сазивање СБ УН због испорука западног оружја Украјини

Затражили смо састанак о западној испоруци оружја и Украјини и другим факторима који негативно утичу на решавање кризе у Украјини и шире, поручио је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански
Русија тражи сазивање СБ УН због испорука западног оружја УкрајиниGetty © Johannes Simon/Getty Images

Русија је затражила да Савет безбедности Уједињених нација 12. септембра одржи састанак посвећен испорукама западног оружја Украјини, написао је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански на свом Телеграм каналу.

Он је истакао и да је албанско председавање Савету безбедности, заједно са америчком мисијом, затражило за 8. септембар отворени брифинг поводом годишњице референдума у ​​Луганској Народној Републици (ЛНР), Доњецкој Народној Републици (ДНР), Херсонској и Запорошкој области одржаног у септембру 2022. године о приступању Русији, пренео је ТАСС.

"Пошто већ имамо традицију рефлексије догађаја о темама које су незгодне за Запад, затражили смо састанак о западној испоруци оружја и Украјини и другим факторима који негативно утичу на решавање кризе у Украјини и шире за 12. септембар", поручио је Пољански.

image