Свет

Повратак бившег председника Еквадора на шпански РТ: Све о државним ударима (ВИДЕО)

Рафаел Кореа отвара пету сезону политичке емисије на РТ-у, а "Разговор са Кореом. Државни удари" почиње 11. септембра

Бивши председник Еквадора Рафаел Кореа отвара пету сезону своје политичке емисије на РТ на шпанском, а епизода "Разговор са Кореом. Државни удари" почиње 11. септембра.

Гости прве емисије биће светски лидери који су се суочили са покушајима државног удара у својим земљама, као и њихови сарадници и рођаци жртава насилног преузимања власти.

Прва епизода у новој сезони биће емитована на 50. годишњицу пуча против чилеанског лидера Салвадора Аљендеа, који је погинуо приликом упада у председничку палату. Његов унук Пабло Сепулведа Аљенде ће поделити сећања породице на страдалог лидера Чилеа. У емисији ће бити речи о о последицама диктатуре Аугуста Пиночеа, са којима се земља још увек суочава.

"Драги пријатељи! Срећан сам што вам се враћам са петом сезоном `Разговора са Кореом` који смо почели да снимамо 2018. године са шпанским информативним каналом РТ и њиховим дивним тимом. Позивам вас да нам се придружите у новој сезони која обећава да ће бити веома интересантна. Видимо се ускоро!" рекао је Рафаел Кореа.

У новој сезони "Разговора са Кореом" председник Венецуеле Николас Мадуро, актуелна потпредседница Аргентине Кристина Фернандес де Киршнер, бивши председник Боливије Ево Моралес, бивши председник Хондураса Мануел Зелаја и други високи званичници говориће о државним ударима у својим земљама. Осим тога, и сам Кореа ће поделити сећања на покушај државног удара који је организован 2010. године док је он био на власти у Еквадору.

Премијера "Разговора са Кореом" на каналу РТ  била је 1. марта 2018. године, а до сада су гости бившег председника Еквадора били многи светски лидери, међу којима су Махмуд Ахмадинеџад, Дилма Русеф, Лула да Силва, Алберто Фернандес, Карлес Пуђдемон и други.

Рафаел Кореа је бивши председник Еквадора (2007-2017), доктор је економских наука и оснивач политичког покрета "Алијансе ПАИС" изграђеног на идеологији социјализма 21. века.

Кореа је аутор бројних научних чланака, као и низа књига посвећених економским проблемима савременог света.

image