Велика порота у Џорџији хтела да оптужи и сенатора Грејама у случају Трамп

Специјални извештај пороте који је сада објављен указивао је Вилисовој да треба да оптужи скоро 40 особа које су имале везе с проглашавањем Трампа за победника председничких избора 2020. године

Велика порота за посебне намене коју су сазвали тужиоци америчке државе Џорџија препоручила је да се покрену кривичне оптужнице против сенатора Линдсија Грејама и низа других савезника бившег председника САД Доналда Трампа а које није оптужио тужилац округа Фултон у Џорџији Фани Вилис, преноси "Политико".

Једногодишња истрага ове специјалне пороте у вези с напорима Трампа и његових сабораца да оспоре резултате избора 2020, када је тријумфовао актуелни председник Џозеф Бајден, помогла је Вилисовој да прикупи огромну количину доказа које је искористила за опсежну оптужницу против Трампа и 18 наводних саучесника, укључујући и адвокате бившег председника Рудија Ђулијанија и Џона Истмана.

Специјални извештај пороте који је сада објављен указивао је Вилисовој да треба да оптужи скоро 40 особа које су имале везе с проглашавањем Трампа за победника председничких избора 2020, укључујући сенатора Линдсија Грејама, који у Сенату представља Јужну Каролину, и бившег Трамповог саветника за националну безбедност Мајкла Флина, који је 2017. поднео оставку због контакта с тадашњим руским амбасадором у САД Сергејем Кисљаком.

Истрага у Џорџији, као и истрага америчког министарства правде о наводном Трамповом мешању у изборе 2020, сматрају се најозбиљнијим правним претњама бившем председнику. Министарство правде испитује и његово руковање поверљивим владиним документима која су пронађена на имању бившег америчког лидера у Флориди прошле године.