Свет

Сумњиви наводи "Вајса": Стварни лик из филма "Звук слободе" оптужен за сексуално злостављање

"Није истина, ништа што чујете није истина", рекао је Тим Балард поводом потребе да га означе као сексуалног напасника само због тога што је стао на жуљ педофилској елити поквареног Запада
Сумњиви наводи "Вајса": Стварни лик из филма "Звук слободе" оптужен за сексуално злостављањеGetty © Fred Hayes / Stringer

Тим Балард, бивши агент америчког Одељења за унутрашњу безбедност, који је покренуо непрофитну организацију "Операција андерграунд реилроуд" са циљем да спасе децу из ланца трговине људима и тако послужио као инспирација за контроверзни филм "Звук слободе", оптужен је за сексуално злостављање седам жена.

Њихове изјаве објавио је крајње левичарски медиј "Вајс њуз", на начин да остану анонимне и да штити чак и њихово право да не коментаришу наводно злостављање.

Тим Балард је напустио своју организацију раније ове године након истраге поводом тврдњи о недоличном сексуалном понашању у које је укључено седам жена, рекли су анонимни извори за "Вајс".

Он се оптужује јер је наводно позивао жене да буду његове "супруге" у тајним мисијама у иностранству које су имале за циљ спасавање жртава сексуалне трговине, а затим би те жене наводно приморавао да са њим деле кревет или се заједно туширају, тврдећи да је то неопходно како би преварили трговце људима, пише Брајтбајт.

"Вајс" је цитирао "изворе који су упознати са ситуацијом".

Из организације "Операција андерграунд реилроуд" су изјавили да су ангажовали независну адвокатску фирму да спроведе свеобухватну истрагу свих релевантних навода, додајући да је истрага у току.

Балард није одговорио на "Вајсове" захтеве за коментар. Међутим, у медијима се појавила информација да разматра да се кандидује за место сенатора из Јуте, највероватније како би заменио сенатора Мита Ромнија.

Док је Ромни републиканац који се противи Трампу, Балард се појавио као Трампов савезник.

Балард је негирао оптужбе.

"Није истина, ништа што чујете није истина", рекао је.

"Вајс" је такође известио о "анонимном писму" које очигледно кружи филантропском заједницом Јуте последњих неколико месеци, у којем се Балард оптужује за сексуално узнемиравање.

"Звук слободе" остварио је зараду од близу 200 милиона долара у земљи – више од многих прецењених холивудски блокбастера, укључујући и најновији Дизнијев наставак "Индијана Џонс".

image